Coronanieuws

Update 22 maart 2022 

 

Gun elkaar de ruimte
De regel om anderhalve meter afstand tot iedereen de houden vervalt. Voor velen een opluchting, maar anderen zullen het misschien nog spannend vinden. Zowel medewerkers, patiënten als bezoekers/begeleiders mogen verwachten dat zij bij het St Jansdal afstand kunnen houden van anderen. Gun elkaar daarom de ruimte.

 

Dragen van een masker bij bezoek aan bed

Bezoekers dragen uit voorzorg op de verpleegafdelingen binnen anderhalve meter van de patiënt een medisch mondneusmasker.

Op overige plekken in het ziekenhuis hoeft het masker niet op. 

 

Kraamsuites

Binnen 24 uur na de bevalling mogen grootouders op bezoek komen.

Met een maximum van 4 bezoekers en maximaal 2 personen tegelijkertijd waarbij de bezoekduur maximaal een uur is. Hierna geldt net als voor de rest van de kliniek maximaal 2 bezoekers per dag die tegelijkertijd en/of afzonderlijk mogen komen waarbij de bezoekduur maximaal een uur is. Wanneer er geen grootouders zijn, mogen dit natuurlijk ook andere voor de ouders belangrijke personen uit een huishouden zijn. Broertjes en zusjes zijn ten alle tijden welkom.

Daarnaast staan we toe dat er 1 extra “begeleider” bij de partus aanwezig mag zijn en deze extra persoon mag ook de geboortefotograaf zijn. De warme overdracht vanuit de 1ste lijn blijft van kracht.

 

Couveusesuites

Maximaal 2 bezoekers per dag die afzonderlijk van elkaar mogelijk komen waarbij de bezoekduur maximaal een uur is.

Vader en evt. broer en zus worden niet als bezoek gerekend en is/zijn welkom. ( vallend onder eigen huisgezin)

Ook geven we Eearlybirds weer toestemming om de fotoreportages op te starten.

 

Zwangerenpoli

Partner mag mee tijdens spreekuur. Geef elkaar de ruimte indien dit gewenst is.

 

Bevalling in het ziekenhuis én in het Geboortezorghuis
Er mag een extra “begeleider” bij de bevalling aanwezig zijn.

 

Toegang tot het gebouw

Het Geboortezorghuis en het Moeder&KindCentrum zijn weer 'normaal' via het H-gebouw toegankelijk. Je hoeft niet meer via de hoofdingang van het ziekenhuis naar binnen te gaan.