Liever niet thuisbevallen

Het Geboortezorghuis Harderwijk, dé plek voor een verplaatste thuis-bevalling. In het Geboortezorghuis Harderwijk beval je zonder medische indicatie.

 

Bevallen is een life-event. Het is spannend, een nieuwe levenservaring. Daarom beval je het best op een plek waar het veilig voelt. In een veilige omgeving zal een barende zich volledig overgeven aan het bevalproces. Over het algemeen geldt dat men zich nergens vertrouwder voelt dan in zijn eigen omgeving en zal men kiezen voor een thuisbevalling. Het Geboortezorghuis Harderwijk is hét alternatief voor vrouwen die, om allerlei redenen, liever niet thuis, maar ook niet in een direct medische setting willen bevallen.

 

Gevoel van thuis

Soms kunnen of willen vrouwen niet thuis bevallen om praktische redenen. Bijvoorbeeld omdat je bij je (schoon)ouders inwoont, of in een opvangcentrum verblijft waar je niet mag bevallen. Ook kan het zijn dat je huis ongeschikt blijkt voor een thuisbevalling vanwege de ligging, een aankomende verhuizing, of een in gang zijnde verbouwing. Of je blijft het gewoon een onprettig idee vinden om thuis te bevallen en denkt dat je gemakkelijker zult ontspannen als je maar alvast nabij het ziekenhuis bent. In al deze gevallen bent je van harte welkom in het Geboortezorghuis Harderwijk!

Omdat er bij een bevalling in het Geboortezorghuis Harderwijk eigenlijk niets anders gebeurt dan thuis, zijn de bevalkamers zo huiselijk mogelijk ingericht. Elke kamer heeft zijn eigen toilet en doucheruimte. Ook is er een bad aanwezig, speciaal voor vrouwen die graag in bad willen ontspannen tijdens de ontsluitingsfase en natuurlijk voor degene die een badbevalling wensen. Op de vervolgpagina’s is meer informatie hierover te lezen.

 

 

Adresgegevens:

Geboortezorghuis Harderwijk
Wethouder Jansenlaan 90
3844 DG Harderwijk