Op bezoek

Ouders zien wij niet als bezoek, maar als partners in de zorg en zijn altijd welkom. Dat betekent dat er tijdens de voedings- en/of verzorgingsmomenten gelegenheid is om met je babyte knuffelen, voeden, et cetera.

 

Broertjes en zusjes

Broertjes en zusjes zijn, net als de ouders, ook altijd welkom. Het is alleen niet mogelijk dat zij blijven slapen. Als broertjes of zusjes in de laatste twee weken in contact zijn geweest met kinderziekten, vragen wij je voor bezoek telefonisch advies te vragen aan de verpleegkundige. Broertjes en zusjes kunnen samen met één van de ouders spelen in de speelhoek op de familiekamer.

 

Overig bezoek

Het advies is om gedurende de kraamweek het bezoek zoveel mogelijk te beperken, uitgaande van de ontwikkelingsgerichte zorg. De verzorging en voeding wordt door ouders, verzorgers of verpleegkundigen gedaan. Indien je zelfstandig je baby kunt verzorgen en voeden en jouw baby is eraan toe, kun je in overleg met de verpleegkundige iemand meenemen tijdens de verzorging en voeding.

 

Niet welkom vanwege zorg voor je baby

Kinderen jonger dan 12 jaar, met uitzondering van broertjes en zusjes, kunnen niet op bezoek komen bij je baby op de couveusesuites. Zij kunnen je baby zien via de webcam of wanneer je baby naar huis mag.

Daarnaast geldt voor al het bezoek: wanneer iemand zich niet lekker voelt (bijvoorbeeld door een verkoudheid, hoesten of koortslip) kan deze persoon niet op bezoek komen. Dit alles is om je baby te beschermen tegen infecties van buitenaf.